23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Europol ile ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı

Malta polisi, Europol ile ortak bir operasyon olan “Ortak Eylem Günü”nde Nijerya uyruklu 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, 7-9 Aralık tarihleri ​​arasında Avrupa genelinde gerçekleştirilen bu eylem, Nijerya kökenli organize suçlarla mücadele kapsamında yapıldı ve bilgiler Cuma günü açıklandı.

Polis, operasyonunu Gümrük Dairesi, Gözaltı Hizmetleri ve Çevre Sağlığı Direktörlüğü’nün yardımıyla koordine ettiğini belirtti. Gözaltına alınan kişilerle ilgili daha fazla kişisel bilgi vermeden, gözaltılar Marsa, Hamrun ve St Julian’s bölgelerinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

14 kişi, yasa dışı göçle bağlantılı olarak gözaltına alındı, üç Afrika yemek yerinin sahibi ise kamu sağlığı düzenlemelerini ihlal suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacak. Polis, belgeler, yasa dışı gıda ve ilaçla ilgili malzemeleri ele geçirdi.

Polis operasyonu, göç ve uyuşturucu birimleri yanı sıra Hızlı Müdahale Birimi ile ilçe ve toplum polisini içeren çeşitli birimlerin katılımını içeriyordu.

Malta dışında, benzer operasyonlar Belçika, Bulgaristan, Almanya, Yunanistan, İspanya ve İsveç (AB üyeleri) ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri, İzlanda, Kolombiya, Nijerya ve Benin’de gerçekleştirildi.

İlgili kurumlar arasında Europol, Interpol, Frontex, UNODC, CrimJust, UK Home Office International Operation in Nigeria ve @ON Network yer alıyordu.

 


Kaynak: Independent.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz