22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Erdoğan’dan Fransız ürünlerine boykot

26 Ekim 2020 / Malta

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fransız markaları satın almayın; Fransız ürünlerine itibar etmeyin” diyerek boykot çağrısında bulundu.

Mevlid’i Neb’i Haftası açılış programında konuşan Erdoğan, Avrupa’da Müslümanlara yönelik muameleyi 2. Dünya Savaşıı öncesi Musevilelere yönelik muameleyle kıyaslayarak bazı Avrupalı liderleri “Faşistlik ve Nazilikle” suçladı.

Erdoğan, Avrupa’da Müslümanlara, 2. Dünya Savaşı öncesi Musevilere karşı yürütülen linç kampanyasının aynısının Müslümanlara karşı yürütüldüğünü savundu. Erdoğan, Avrupa’da İslamofobinin artışta olduğunu dile getirerek ‘bilhassa Fransa’da Müslümanlara yönelik zulme karşı koymak için dünya liderlerini harekete geçmeye davet ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dışında Almanya Başbakanı Angela Merkel’e eleştirilerini esirgemedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları kısaca şu şekilde:

“Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başlandı.”

“Irkçılık ve İslam düşmanlığı, görevi, konumu, makamı ne olursa olsun insanın akli ve vicdani melekelerini yok eden bir psikozdur.”

“Gelin Fransa’da eğer Müslümanlara zulüm varsa hep birlikte oraya da sahip çıkalım diye buradan dünya liderlerine sesleniyorum.”

“İslam ve Müslüman düşmanlığı, kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet başkanı seviyesinde desteklenen politika haline gelmiştir.”

Kaynak : euronews

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz