15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

“Erasmus öğrencileri bile sığınmacı olmak istiyor.”

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, vize kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu ve Türkiye’de yaşanan sorunların vize almak isteyen kişilerin sığınma taleplerini artırdığını belirtti.

Büyükelçi Landrut, özellikle geçen yıl Erasmus öğrencilerinin vize sürelerinin sona ermesiyle sığınma başvurusunda bulunduklarını gözlemlediklerini ifade etti.

Türkiye vatandaşlarının vize sorunlarının artmasıyla ilgili olarak Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, İsmail Saymaz’ın sorularını cevapladı. Landrut, başvuru sayısının her yıl arttığını ve geçen yıl Türkiye’den Avrupa’ya yapılan başvurunun 778 binden fazla olduğunu belirtti. Ret oranının bir önceki yıla göre düşük olduğunu ve dünya ortalamasının altında olduğunu söyledi. Ancak Türkiye dışından yapılan başvuruların ret oranının daha yüksek olduğunu da ekledi.

Büyükelçi Landrut, gelecek yıl hakkında henüz veriler olmadığını belirtirken, Türk vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamasıyla ilgili siyasi bir karar olmadığını ifade etti.

Vize retlerine değinen Landrut, 2022’de Türklerden sığınma başvurularında büyük bir artış yaşandığını ve Türklerin Suriye ve Afganistan’dan sonra üçüncü sıraya yerleştiğini söyledi. Büyükelçi, vize başvurusu yapan yetkililerin bu durumu dikkate aldıklarını ifade etti.

Landrut, ekonomik sıkıntıların vize sahiplerinin sığınma taleplerini artırdığını belirtti. Vize sahibi kişilerin sığınma ihtimalinin önemli ölçüde arttığını vurguladı ve geçen yıl Erasmus öğrencilerinin vize sürelerinin sona ermesiyle sığınma başvuruları yaptıklarını gözlemlediklerini aktardı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz