18.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Eğitim dünyası Covid tedbirlerinin değişmesini bekliyor

03 Nisan 2022

Malta Üniversitesi ve Junior College, sağlık yetkililerinin karantinada olduklarından sınavlarını kaçıran öğrenciler için Covid kısıtlamalarının kaldırıp kaldırmayacaklarını duymayı bekliyor.

Malta Üniversitesi ve Junior Collge’den bir sözcü Başbakan Robert Abela’nın kısıtlamaları kaldırma sözünün ardından durumun belirsizliğini koruduğunu söyledi.

İki kurum karantina nedeniyle sınavlara giremeyen ancak sağlık yetkililerinden güncelleme bekleyen öğrenciler için etkileri en aza indirmenin yolunu görüşmek üzere bir araya gelmeyi planlamıştı.

Öğrenciler bir sınav gününde karantinadaysa, sınavı tamamen kaçırıyorlar. Öğrencilerin daha sonraki bir tarihte veya uzaktan sınavlara girmesinin bir yolu bulunmuyor.

Öğrenci velileri ve veliler derneği mevcut düzenlemelerin böyle kalması ve değiştirilmemesi halinde öğrencilerin sınavları kaçırmaya devam edeceklerini belirtti. Dernek bu durumun da akademik ilerlemeyi durduracağına dikkat çekerek öğrenciler için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz