15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Dört flamingoyu öldüren sanığa1 yıl hapis cezası!

27 Eylül 2022

Qawra’da geçen yıl Ekim ayında av tüfeği ile dört flamingoyu öldüren 24 yaşındaki Miguel Zammit bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zammit’in avlanma ruhsatı ömür boyu askıya alındı.

Malta’da bir hafta önce Doğa Koruma Alanı ilan edilen Qawra’da 2021 yılının Ekim ayında 4 flamingoyu av tüfeğiyle vurarak öldürmekten yargılanan şüpheli suçlu bulundu. 

Qawra’da BirdLife Malta geçtiğimiz yıl yaşanan olayda flamingoları izlerken vurulmaları üzerine durumu polise bildirmişti. Polis av tüfeği taşıyan şüpheliyi flamingoların vurulduğu yerde görmüş ve genci soruşturmak için gözaltına almıştı.

Gziralı 24 yaşındaki şüpheli Miguel Zammit, 4 flamingoyu öldürmekten suçlu bulundu. Bir yıl hapis cezasına çarptırılan Zammit’in avlanma ruhsatı da ömür boyu askıya alındı.

Çevre Bakanı Aaron Farrugia, Qawra Point’te dört flamingonun ateşli silahla vurulması sonrasında bölgenin avlanmaya yasak bölge olarak belirleneceğini söylemişti.

Aradan geçen yaklaşık bir yılın ardınodan Çevre Koruma Kurulu 20 Eylül’de Qawra Point’i doğa koruma alanı olarak ilan etti. Bölgede artık herhangi bir tür; flora veya fauna örneğinin yakalanması, avlanması, toplanması, tuzağa düşürülmesi, öldürülmesi veya satışı artık yasak!

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz