17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Dört Flamingoyu vurarak öldüren avcı tutuklandı

 

02 Ekim 2021

Malta’da koruma altında olan kuş türü Flamingolardan dördünü vurarak öldüren kaçak avcı Miguel Zammit tutuklandı. 23 yaşındaki Zammit’in kefalet talebi reddedildi.

Cumartesi günü tanıkların ihbarı ile olay yerine giden polis, olay yerinde 23 yaşında Miguel Zammit’i ateşli silah ve mühimmatla birlikte gözaltına aldı.

Koruma altındaki 4 flamingoyu vurarak öldürmekle suçlanan Zammit, suçunu kabul etmedi. Sanık polise, Qawra üzerinde 4 kuşun öldürüldüğünü gördüklerini söyleyen tanıkların ifade vermesi ardından ise tutuklandı.

Cumartesi günü erken saatlerde yapılan bir açıklamada polis, ölü kuşlardan üçünün denizde, dördüncüsünün ise kıyıda bulunduğunu söyledi.

Kefalet talebi reddedildi

Zammit’in avukatları, polis geldiğinde müvekkillerinin olay yerinde kalmasının, onun yargı sürecini bozmayacağını gösterdiğini öne sürerek, gözaltından serbest bırakılmasını talep etti.

Ancak savcılık, bunun açık bir kaçak avlanma vakası olduğunu ve sanığın korunan kuşlara yanlışlıkla ateş etmiş olamayacağını söyleyerek talebe itiraz etti.

Yargıç Elaine Mercieca kefalet talebini geri çevirdi ve Zammit’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Malta’da koruma kategorisinde bulunan kuş türlerinden Flamingoları vurmak veya tuzağa düşürmek suçtur.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz