14.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Qawra Point nihayet doğa koruma alanı ilan edildi!

21 Eylül 2022

Qawra Point, her türlü tuzak ve avlanmayı; açık ateş veya izinsiz herhangi bir ticari faaliyet, atık veya molot atılması, yüksek sesli müzik veya aşırı gürültü ile ışığın da artık yasak olacağı bir doğa koruma alanı ilan edildi.

Geçtiğimiz yıl Ekim 2021’de Çevre Bakanı Aaron Farrugia, Qawra Point’te dört flamingonun ateşli silahla vurulması sonrasında bölgenin avlanmaya yasak bölge olarak belirleneceğini söylemişti.

Çevre Koruma Kurulu dün yaptığı açıklamada Qawra Point’i doğa koruma alanı olarak ilan etti. Bölgede artık herhangi bir tür; flora veya fauna örneğinin yakalanması, avlanması, toplanması, tuzağa düşürülmesi, öldürülmesi veya satışının artık yasak olduğu anlamına gelir.

Karar, Qawra Point’e atık veya moloz atılmasını veya kimyasal maddelerin gömülmesini de yasaklıyor. Açık ateş veya izinsiz herhangi bir ticari faaliyetin yanı sıra yüksek sesli müzik veya aşırı gürültü veya ışık da yasaktır.

Herhangi bir örneği yakalamaya, avlamaya veya öldürmeye çalışırken yakalanan herkes, ilk suç ve her bir örnek için 750 Euro’dan az olmayan, ancak 5.000 Euro’dan fazla olalamayacak para cezasına çarptırılabilir.

İkinci veya müteakip bir suçta, bir kişi her numune için 1.500 Euro ‘dan az ve 10 bin Euro’dan fazla olmayan para cezasına veya iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Neredeyse tamamen denizle çevrili Qawra Point, eğlence amaçlı yürüyüş ve yüzme için çok popüler bir bölgede. Tabiatı koruma alanı, motorlu araçlarla girilmemek kaydıyla halka açık kalacaktır.

Times Of Malta

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz