14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Depresyondaki işçisini çıkaran şirket 14 bin Euro ödeyecek

20 Ocak 2022

Depresyona giren çalışanını işten çıkartan şirketin, çalışanın işine son vermek için haksız bir devamsızlık maddesini kullandığına karar veren mahkeme şirketin işçiye 14 bin Euro tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkeme kararıyla ismi saklı tutulan işçi ağır bir depresyon içinde yaşarken şirketin kendisini işten çıkarması sonrası çalıştığı Actavis Limited’i mahkemeye verdi.

İşçi, aralarında kuzeninin de olduğu dokuz yıldır ailesinde kanserle mücadele edildiğini ve kız kardeşine de kanser teşhisi konularak kardeşinin hayatını kaybettiğini anlatarak ailesinde çok sayıda ölüm nedeniyle zor dönemler geçirdiğini belirtti.

Amirinin kendisine zor dönemden geçerken hastalık izni alabileceğini söylediğini daha sonra ise işten çıkarıldığına dair bir mektup aldığını belirten işçi, işten çıkarılması sonrası daha ağır bir şekilde depresyon yaşadığını ve intihara teşebbüs ettiğini söyledi.

“Hastalığı bildirmediğim zamanlar oldu ama bu, yönetime ya da çalışma arkadaşlarıma karşı dikkatsizliğimden ya da saygısızlıktan değildi. Aklım doğru dürüst çalışmıyordu” ifadeleriyle samimi itirafta bulunan işçi mahkeme tarafından haklı bulundu.

İşçinin işyerini terk ettiğinin söylenemeyeceğini belirten mahkeme, şirketin, adamın işine son vermek için haksız bir devamsızlık maddesi kullandığını belirterek şirketin işçiye 14 bin Euro tazminat ödemesine karar verdi.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz