23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Dembska’nın anmasına katılan Abela’ya önlem al çağrısı

05 Ocak 2021

Kadın Hakları Vakfı’nın, cinayete kurban giden Pauline Dembska’nın cesedinin bulunduğu parkta düzenlediği anma nöbetine yüzlerce kişi katıldı. Nöbete katılan Başbakan Abela’ya bir genç kadın önlem alınması için yalvardı.

Sliema’da bir erkek tarafından katledilen Paulina Dembska katledildiği parkta anıldı. Kadın Hakları Vakfı’nın düzenlediği anma nöbetine Başbakan Robert Abela da katıldı.

Tören sırasında bir organizatör Dembska’nın kendisinin yazdığı, hayatın kırılganlığı hakkında bir şiirini okudu. Ayrıca nöbette, Polonyalı kadının ailesinden gelen mesaj paylaşıldı.

Nöbette genç bir kadın, Paulina Dembska’nın öldürülmesinin ardından Başbakan Abela’dan  bir tür önlem alması için yalvardı.

“Sizin ve ofisinizdeki herkesin bir şeyler yapmasını bekliyoruz” diyen genç kadın “Bu ülkede bir şeylerin değişmesinin zamanı geldi çünkü hepimizin kalbi kırık, özellikle de gençler. Bir sese ihtiyacımız var ve dürüst olmak gerekirse bu noktada tek umudumuz sizsiniz” şeklinde konuştu.

Kendisini 19 yaşında bir genç kız olarak hiçbir yerde güvende hissetmediğini belirten genç kadın Başbakan Abela’ya “Bu çok zor. Eminim çocuklarınız da büyüdüklerinde aynı şekilde hissedeceklerdir” dedi.

Başbakan Abela hiçbir taahhütte bulunmadan, ona “yapabileceğimiz şeyler var” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz