19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Cumhurbaşkanı Vella dört yeni Yargıç atadı!

27 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı George Vella Yargıç olmak için başvuran 26 avukat arasından Dr Kevam Azzopardi, Dr. Gianella Camilleri Busuttil, Dr. Abigail Critien ve Dr Joseph Gatt’ı yargıç olarak atadı.

Adalet Bakanı Jonathan Attard 20 Aralık’ta halka açık yaptığı bir çağrı ile Yargıç olmak isteyenlerin başvuru yapmalarını istemişti.

Yargıyı Seçme Komitesi başvuru yapan 26 avukatı inceledi ve Komite Sekreteri Frankie Mercieca 25 Ocak’ta sonuçları Cumhurbaşkanı George Vella’ya bir raporla birlikte sundu.

Cumhurbaşkanı Vella komitenin görüşüne göre “Yargıçlık makamını hak eden ve gerekli niteliklere sahip” avukatlar arasından Dr Kevam Azzopardi, Dr. Gianella Camilleri Busuttil, r. Abigail Critien ve Dr Joseph Gatt’ı Yargıç olarak atadı.

Cumhurbaşkanı Vella yargıçlık için gerekli niteliklere sahip olan ancak atanamayan diğer 8 avukatın isimlerini de Dr Illona Debono, Dr Marouska Debono, Dr Jean Paul Grech, Dr Maria Karlsson, Dr Elizabeth Quintano, Dr Ann Marie Thake, Dr Nadia Helena Vella ve Dr Claudio Zammit olarak açıkladı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz