19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Cinsiyet kotası ile meclise girecek İşçi Partili 6 kadın vekil belli oldu

08 Nisan 2022

İşçi Partisi listesinden adaylar için geçici seçim sonuçlarının kesinleşmesi ardından cinsiyet düzeltme mekanizmasıyla parlamentoya girecek altı kadın milletvekili belli oldu. Cinsiyet düzeltme mekanizması genel seçimlerin son aşaması ve bu yıl ilk kez uygulanıyor.

Malta genel seçimlerinin ardından parlamentoya giren kadın sayısı geçici seçimler sonunda da yüzde 40’ın altında kalıyor. Malta’da bu yıl cinsiyet düzeltme mekanizması uygulanmasıyla İşçi Partisi ve Ulusal Parti’den en fazla 6’şar olmak üzere 12 kadın daha meclise girecek.

Geçici seçim sonuçları neticelenen İşçi Partisi’nden meclise girecek 6 kadın adayın üçüncü bölgeden balıkçılık araştırmacısı Alicia Bugeja Said, birinci bölgeden ekonomist Cressida Galea; 13. bölgeden öğretmen Abigail Camilleri, dördüncü bölgeden avukat ve eski gazeteci Amanda Spiteri Grech, yedinci bölgeden avukat Naomi Cachia ve birinci bölgeden Floriana belediye başkanı Davina Sammut Hili olacak.

Yeni yasaya göre geçici seçimler sonucunda bir cinsiyet parlamentodaki mevcut koltukların yüzde 40’ından azını oluşturuyorsa, azınlık cinsiyeti için Meclis’in her iki tarafında altı olmak üzere maksimum 12 sandalye eklenecek.

Bu kuralın işlemesi için Parlamento’ya sadece iki partinin girmiş olması şartı gerekiyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz