25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Caritas, Malta’da temel gıda harcamalarının aylık 700 Euro’yu aştığını ortaya koydu

Caritas tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dört kişilik bir ailenin temel gıda ve ürünleri satın almak için aylık 700 Euro’dan fazla harcaması gerektiği ortaya çıktı.

Caritas, gıda erişimini iyileştirmek için topluluk bahçeleri ve meyve-sebze üzerindeki vergilerin düşürülmesi gibi önlemler öneriyor.

Caritas ve dokuz üniversite öğrencisi tarafından gerçekleştirilen araştırmada, gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları incelendi. Araştırmanın yöntemi, Malta’nın farklı bölgelerindeki süpermarketler, mini marketler ve sebze-meyve satan yerlerde ürün fiyatlarının değerlendirilmesine dayanıyordu.

Araştırmaya göre, iki çocuklu bir çiftin aylık 719,50 Euro harcadığı belirlendi. Benzer şekilde, bir ebeveyn ve iki çocuk için bu rakam 542,28 Euro, yaşlı bir çift için ise 362,28 Euro olarak hesaplandı.

Çalışma ayrıca, doğal nüfus artışının rekor düşük seviyede olduğunu ve yaşlı çiftlerin ilaçlara aylık yaklaşık 50 Euro harcadığını ortaya koydu. Caritas, gıda israfını azaltmak, topluluk bahçeleri oluşturmak ve sebze-meyve üzerindeki vergileri düşürmek gibi önlemlerle gıda erişimini iyileştirmeyi önerdi.

Caritas, ayrıca düşük gelirli ailelere destek sağlanması ve sağlıklı beslenmeye erişimin artırılması için sebze-meyve üzerindeki vergilerin düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda, süpermarketlerin artan gıda israfına karşı önlemler alması ve topluluk bahçelerinin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz