14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Birzebbugalılar ton balığı tesisine karşı mücadele ediyor!

24 Aralık 2022

Birzebbuga’daki ton balığı geri dönüşüm tesisinin kapatılmasını isteyen bölge sakinleri Çevre Bakanı Miriam Dalli’ye taleplerini bir mektupla iletti. Bölge sakinlerine destek veren aktivistler kötü kokular yayan tesisin faaliyetinin askıya alınmasını istedi.

Birzebbuga sakinlei ve Hal Far’da çalışan işçilerin birlikte yaptıkları eylemde işçilerin ve sakinlerin bu kötü kokulara tahammül edilmesinin beklenmesinin adil olmadığına dikkat çekildi. Fabrika yaydığı kötü kokuları yaymaya son verene kadar ve bir daha olmayacağından emin olana kadar faaliyetlerin durdurulmasını isteyen protestocu grup Çevre Bakanı Miriam Dalli’ye bir mektup iletti.

Faaliyetlerin henüz durdurulmadığı fabrikaya kontrollü ziyaretler düzenleneceğinin açıklandığını hatırlatan grup hiçbir ziyaretin insanları rahatlatmayacağına çünkü kötü kokular gelmeye devam ettiği sürece aynı şekilde devam edeceğine dikkat çekti.

Grup açıklamasında “Birileri, iki ay önce ton balığı tesisinin faaliyete geçmesiyle başlayan ölü balık kokularının bu fabrikanın bir sonucu olmadığını ima etmeye çalışırsa, insanların zekasına hakaret etmiş olur” ifadelerini kullandı.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz