14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret anlaşması bugün imzalanacak

29 Aralık 2020 / Malta

Avrupa Birliği ile yolları ayıran Birleşik Krallık, en büyük 5. serbest ticaret anlaşmasını Türkiye ile imzalamaya hazırlanıyor. Konuyla ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Londra ile Ankara arasında yeni bir dönem başladığını ifade etti.

Reuters’ın iddiası sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Pekcan, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde sonuçlandırdığımız Birleşik Krallık ile ticari ilişkilerimizin yeni temeli, çerçevesi olacak Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) yarın imzalıyoruz.

En büyük 3’üncü ticaret ortağımız olan Birleşik Krallık ile ticari ilişkilerimizi kazan-kazan prensibiyle artırarak sürdürmemizi amaçlayan söz konusu STA, BK ile ilişkilerimizin daha da derinleştirilmesi yönünde çok kritik bir adımdır.

2017’den bu yana süren AB ile Gümrük Birliği anlaşmamız sonrasında imzaladığımız en önemli anlaşma olacak olan bu STA’nın imzalanmasında emeği geçen başta Birleşik Krallık Ticaret Bakanı Sayın Liz Truss olmak üzere Türk ve İngiliz heyetlerine teşekkür ediyorum. Anlaşmamızın ülkelerimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Reuters’da yer alan habere göre geçtiğimiz hafta, İngiliz Bakan Truss, “Yeni anlaşmanın gümrüksüz ticaretin devamını sağlayıp, ticari ilişkileri geliştirmesini umuyoruz. Anlaşma, Birleşik Krallık’ta tekstil, otomotiv ve çelik sanayide binlerce kişi için iş güvencesi anlamına geliyor” dedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, İngiltere ile Avrupa Birliği arasında Brexit sonrası ilişkilerin geleceğine dair müzakerelerde uzlaşma sağlanmasını memnuniyetle karşılandığı duyurulmuştu.

Kaynak: Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz