20.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Bilim Kurulu okulların asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ciddi

24 Eylül 2021/Türkiye

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’ndan sonra yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Kurulu’nun okulların asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlı olduğunu söyledi.

Koca, toplantıda salgının seyrinin, özellikli bazı grupların salgın karşısındaki yeni durumunun, okullardaki seyrin ve aşı programının değerlendirildiğini belirtti.

Koca, “Son 3 haftayı içine alan dönemde artan hareketlilik ile birlikte vaka sayılarında yaşanan artış, kontrolü güç sınırlara yaklaşıyor. Salgının başladığı günden bu yana bildiğimiz üzere hastalığı kapan bir kişi yaklaşık 3 kişiye bulaştırıyor. Bu durum salgının kontrol altına alınmasını güçleştirmeye devam ediyor. Kayıplarımız benzer şekilde yüksek seyrediyor.” ifadesini kullandı.

Aşının varlığının salgına karşı en büyük güç olduğunu belirten Koca, “Buna rağmen vaka sayısı ve kayıplarımız artarken, tedbirlere uyumda ise buna paralel bir artış olmuyor. Daha üzücü olan ise tedbirlere uymakta gevşeklik gösterdiğimiz ortadadır. Salgın aşı ile engellenebilir. Ancak aşıların etkisini güçlü şekilde gösterdiği sınırlı bir zaman dilimi var. Bu zaman diliminde toplumun büyük bölümünü aşılayamazsak, aşılanmasının üzerinden uzunca süre geçen vatandaşlarımız tekrar tehdide açık hale gelebilir.” uyarısında bulundu.

dunya

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz