16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

BBC, Rusya’daki gazetecilerinin çalışmalarını askıya aldı

05 Mart 2022

BBC, ‘sahte haber’ yasasını onaylaması üzerine Rusya’daki gazetecilerin çalışmalarını geçici olarak askıya aldı. Rusya’da ordu hakkında yanlış bilgi yayan Rusya’ya karşı alenen yaptırım çağrısı yapanlara hapis cezası verilmesini öngören yasayı onayladı.

Rusya, Ukrayna’ya başlattığı savaşa karşı çıkanlara yönelik baskıları artırıyor. Yeni çıkan yasa ile ordu hakkında yanlış bilgi yaymak, Rusya’ya karşı alenen yaptırım çağrısı yapmak 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

Basını baskı altına alan bu gelişme sonrasında BBC, Rusya’daki gazetecilerin çalışmalarını geçici olarak askıya aldığını açıkladı. BBC Genel Direktörü Tim Davie “bağımsız gazetecilik sürecini suç sayıyor  göründüğünü” ifade ederek yeni yasa sonrası çalışanlarının güvenliği için bu kararı aldıklarını belirtti.

Kremlin’in yaşananların savaş olarak adlandırılmasına karşı çıkarak “özel askeri operasyon” olarak nitelendirdiğini belirten Davie, yasanın BBC News gazetecileri ve Rusya’daki destek personelinin güvenliği için çalışmaları geçici askıya almak dışında seçenek bırakmadığını söyledi.

BBC Genel Direktörü Tim Davie, “BBC News Rusça hizmetimiz Rusya dı5şından çalışmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz