12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Abela: Reformlar sürecek

16 Haziran 2022

Malta’nın “Gri Liste”den çıkarılmasını resmi açıklama yapılmasından sonra yorumlayacağını ifade eden Başbakan Robert Abela, reformların sürdürülebilirlik ruhuyla devam edeceğini söyledi.

Malta’nın kara para aklama ile mücadelede yetersiz görülen ülkelerin yer aldığı Gri Liste’den çıkarılmasıyla ilgili resmi bir açıklama yaptıktan sonra yorum yapacağını ifade eden Başbakan Robert Abela “Genel bir yorum olarak söyleyebilirim ki, birkaç ay önce FATF’ye ve millete bir dizi reform yapacağımıza dair net taahhüdümüzü verdik” dedi.

Başbakan Abela bugün basına verdiği demetçe birçok reformun gerçekleştirildiğini ve reform sürecinin devam edeceğini belirterek “Reformlar da sürdürülebilirlik ruhuyla devam edecek” şeklinde konuştu.

Hükümetin FATF’ın Berlin’deki genel oturumunun bitimi Cuma günü (yarın) resmi açıklama yaptığında yorum yapacağını belirten Abela, ” Cuma’ya kadar, her zaman yaptığımız gibi, çok önemli bir kriter olan gizlilik ilkesi dahil olmak üzere FATF kurallarına uymaya devam etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz