17.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Abela: Davanın bir yıl sonra görülmesi kabul edilemez!

24 Kasım 2022

Malta’da koruma kararı aldırdığı erkeğin Bernice Cassar’ı katletmesinin ardından Başbakan Robert Abela, özellikle aile içi şiddet davalarının bir yıl veya dokuz ay sonra görülmek üzere atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Paola’da uzaklaştırma kararı aldırdığı kocasının silahlı saldırısında katledilen iki çocuk annesi Bernice Cassar’ın şikayetiyle ilgili önümüzdeki bir yıl içinde henüz bir davanın planlanmadığının ortaya çıkmasıyla yetkili kurumların ihmali gündeme geldi.

Cinayette yetkililerin de ihmalinin araştırılması için Bakanlık soruşturması başlatıldığı açıklandı. Başbakan Robert Abela mahkemelerin önündeki bir davayı özellikle aile içi şiddet gibi hassas bir davayı bir yıl sonra görülmek üzere belirlenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Hükümetin Bernice Cassar cinayetinin önlenememesinde yetkililerin ihmalinin araştırılacağı Bakanlık soruşturmasının bunu ortaya çıkarmak için başlatıldığını belirten Başbakan Abela reformlara ve kurumların güçlendirilmesine rağmen bunun yeterince yapılmadığını hissettiğini belirterek üzüntüsünü paylaştı.

Hükümetin yargıya gerekli tüm kaynakları sağlama taahhüdünde bulunduğunu sözlerine ekleyen Başbakan Abela, yeni hakim ve yargıçların atanması için çağrıda bulunarak aile içi şiddet vakalarına bakmak üzere iki yeni Sulh Hakimi atanacağını açıkladı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz