24.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Başbakan Abela, 20 yaşındaki gencin ölümüyle ilgili açık bir kamu soruşturması yapılacağını duyurdu, Sofia ailesinden özür diledi

Başbakan Abela, 20 yaşındaki gencin ölümüyle ilgili açık bir kamu soruşturması yapılacağını duyurdu, Sofia ailesinden özür diledi.

Başbakan Robert Abela, geçtiğimiz Aralık ayında hayatını kaybeden 20 yaşındaki Jean Paul Sofia’nın trajik ölümüyle ilgili bir kamu soruşturmasının başlatılacağını açıkladı.

Abela, bir basın toplantısında, “Bacaklarını sürükleyen bir hakim soruşturmamız var ve yakında sona ereceğini umduğum bu bekleme süresinden artık rahat değilim” şeklinde konuştu.

Başbakan, “Bu halkın talebidir ve artık benim ve hükümetin de talebi olmalıdır” dedi. “Bu, halkın hükümetidir, işçinin hükümetidir. Duyarlı ve kararlı bir hükümet. Bu ilkeleri asla unutmayacağız.”

Kamu soruşturması, Emeritus Yargıç Joseph Zammit McKeon liderliğinde üç kişi tarafından yürütülecek.

Bu duyuru, Abela’nın koridorundaki 40 milletvekilinin genç adamın inşaatla ilgili ölümüyle ilgili bir kamu soruşturması açılmasını reddettiği ve bir hakime bağlı kalmayı tercih ettiği bir parlamento oylamasına liderlik ettiği için eleştirilmesinin üzerinden beş gün geçtikten sonra yapıldı.

Karar, Sofia’nın annesi Isabelle tarafından başlatılan ve şu anda 30.000’in biraz altında imzalanan bir dilekçe ile aile üyeleri, politikacılar, aktivistler ve ülke çapında tanınan figürler tarafından desteklenerek ülke genelinde büyük tepkiyle karşılandı.

Bugün erken saatlerde, eski başbakan Joseph Muscat da devam eden tartışmaya katılarak, sadece Sofia’nın ölümüyle ilgili değil, aynı zamanda inşaat sektöründeki diğer ölümlerle ilgili de bir kamu soruşturması açılması gerektiğine inandığını ifade etti.

Bu arada, Jean Paul için Valletta’ya bir anma töreni düzenleneceği ve çevrimiçi platformda büyük destek topladığı belirtilerek saat 20:00’de Castille Sarayı önünde bir nöbetin başlayacağı bildirildi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz