18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Başak Türkoğlu, Türkiye’nin Estonya Büyükelçisi oldu

Reşit Şahin

20 Ağustos 2022

Türkiye Estonya Büyükelçiliğine 2017-2018 yıllarında Malta Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Başak Türkoğlu atandı. Büyükelçi Türkoğlu güven mektubunu Estonya Cumhurbaşkanı Alan Karis’e sunarak görevine başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Tallin Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından Büyükelçi Türkoğlu’nun resmi törenle başkanlık konutuna kabulü ve Cumhurbaşkanı Alan Karis’e güven mektubu sunduğu fotoğrafları eşliğinde haberi duyurdu.

Büyükelçi Türkoğlu 1968 Ankara doğumlu. Lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi, yüksek lisans eğitimini ise Bilkent Üniversitesi’nde tamamladı. 1990 yılında Dışişleri Bakanlığı’da görev yapmaya başlayan Türkoğlu, 18 Aralık 2017 – 30 Kasım 2018 tarihlerinde Türkiye’nin Malta’daki Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

2019-2022 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Ülkeleri ile İlişkiler Genel Müdürü görevini yürütmekte olan Büyükelçi Başak Türkoğlu, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’nin Estonya Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

Estonya Cumhurbaşkanı Alan Karis Twitter hesabından “Türkiye’nin Estonya Büyükelçisi Başak Türkoğlu’na çok sıcak bir hoş geldiniz. NATO müttefikleri olarak ülkelerimiz arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliğine büyük değer veriyor ve aramızdaki mükemmel ilişkileri daha da derinleştirmek için sabırsızlanıyorum” mesajını paylaştı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz