15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Bakan Koca’dan yurt dışı seyahat için ek aşı açıklaması

16 Ağustos 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapıldığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir. İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur.”

Bugün itibariyle 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimselerin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durumun söz konusu olmadığını belirten Bakan Koca böyle bir tıbbi gerekliliğin de kesinlikle olmadığını kaydetti.

Bununla birlikte koronavirüs aşısına ilişkin alınan yeni kararlar şu şekilde:

Tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. 4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı. Öte yandan 4. dozlar yurt dışına çıkışta 2 doz BioNTech isteyen ülkeler olması nedeniyle, 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4. hak verildi.

Kaynak THM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz