13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Merkez Bakası dijital Euro çıkaracak!

25 Mayıs 2023

Avrupa Merkez Bankası (European Central Bank) dijital Euro çıkarmaya hazırlanıyor. ECB, gelişen teknolojiyi kullanarak paranın bankalardaki kullanımının değişmesine uyum sağlamayı hedefliyor.

Dijital Euro, Mastercard, Visa, Apple Pay ve Google Pay gibi Avrupalı olmayan hizmet sağlayıcılarını kullanmadan alışveriş yapmayı amaçlıyor.

ECB Başkanı Christine Lagarde dijital Euro’nun tasarımına ilişkin detaylı teklifin Ekim’de sunulacağını belirtti. Ayrıca, Avrupa Birliği’nin yönetici Komisyonu’nun yakın gelecekte konuyla ilgili bir yasa taslağıyla ortaya çıkması bekleniyor.

Dijital para birimleri üzerinde çalışan diğer merkez bankaları arasında ABD Federal Merkez Bankası da bulunmakta. Nijerya, Bahamalar ve Jamaika gibi ülkeler ise dijital para birimlerini tanıttılar. Birleşik Krallık da dijital para birimi çıkarma konusunda ilgi gösteriyor.

ECB yönetim kurulu üyesi dijital Euro görev gücünden sorumlu daire başkanı Fabio Panetta’ya göre, dijital Euro banknotların yerini almayacak ancak isteyen kişiler dijital Euro’yu bir seçenek olarak kullanabilecekler.

ioTürkiye

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz