13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Malta’dan aşı sertifika süresiyle ilgili uyumluluk bekliyor

03 Şubat 2022

Malta’nın Avrupa Komisyonu aşı sertifikası kurallarından farklı kurallar getirmesinin “krizlere karşı ortak yanıtı” zayıflattığını belirten Avrupa Sağlık Komiseri Stella Kyriakides, Sağlık Bakanı Fearne’nin “AB üye ülkelerinde geçerli olan tüm sertifikaların Malta’ya seyahat için de geçerli olacağına” dair güvence verdiğini söyledi.

Avrupa Sağlık Komiseri Stella Kyriakides, Malta’ya yaptığı son ziyaretin ardından Times of Malta’ya yazılı bir röportaj verdi.

AB üye ülkelerin sertifikanın yurt içi kullanımına karar verebileceklerini, ancak komisyonun ülkeleri “bozulma ve karışıklığı” önlemek için aynı kuralları uygulamaya çağırdığını söyledi.

Aşıların etkinliğinin zamanla azaldığını ve güçlendiricilerin koruma seviyelerini artırmada çok etkili olabileceğinin ortaya çıktığına dikkat çeken Kyriakides, “İşte bu nedenle aşı sertifikaları için bir geçerlilik süresi getirdik; bu, verilen tüm sertifikaların, birisinin tamamen aşılanmasından sonra AB içinde seyahat için dokuz ay boyunca geçerli olacağı anlamına gelecek” dedi.

Malta’nın yaklaşımındaki farklılığı Malta’ya yaptığı son ziyarette Sağlık Bakanı Chris Fearne ile de görüştüğünü belirten Stella Kyriakides, Fearne’nin “AB üye ülkelerinde geçerli olan tüm sertifikaların Malta’ya seyahat için de geçerli olacağına” dair güvence verdiğini söyledi.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz