İçeriğe geç
5 Kasım 2026, Perşembe21° Malta, BulutluEuro/TL 56,28 yükseliş %0,14Dolar/TL 50,04 yükseliş %0,06Euro/Dolar 1,12Gram altın 6.644,57 TL yükseliş %1,68

Avrupa Komisyonu Malta için yüzde 3.9 büyüme öngörüyor!

Avrupa Komisyonu Malta için yüzde 3.9 büyüme öngörüyor!
AK analizinde Malta, bu yıl yüzde 5.5 büyümesi beklenen İrlanda’nın ardından ikinci en yüksek büyüme beklenen ülke oldu

16 Mayıs 2023

Avrupa Komisyonu Malta’nın bu yıl yüzde 3.9’luk bir büyüme ile Avrupa ülkeleri arasında en yüksek ikinci büyümeyi gerçekleştiren ülke olacağını tahmin ediyor.

Avrupa Komisyonu (AK) ekonomistleri bahar tahminlerinde Malta ile ilgili yaptıkları analizde bu yıl yüzde 3.9’luk büyüme, gelecek yıl için ise yüzde 4.1’lik bir büyüme öngördü.

AK analizinde Malta, bu yıl yüzde 5.5 büyümesi beklenen İrlanda’nın ardından ikinci en yüksek ülke oldu. AK analizinde Malta’da enflasyonun 2023’te yüzde 5.4’e 2024’te ise yüzde 2.8’e düşmesini bekleniyor.

Enerji fiyatlarının hükümet önlemleri ile değişmemesini hatırlatan ekonomistler bu yıl ve gelecek yıl içinde de fiyatların aynı kalmasını beklediklerini ve geçen yıl yüzde 5.8 olan devlet açığının bu yıl ve gelecek yıl kademeli olarak düşeceğini tahmin etti.

Güçlü GSYİH büyümesi ile kamu borcunun GSYİH’nin yüzde 60’ının altında kalacağını tahmin eden ekonomistler istihdam konusunda Malta’nın yüksek artışını sürdürdüğünü ve istihdamın 2022’de hem kamu hem de özel sektörde yüzde 6 arttığına dikkat çekti.

İşsizlik oranının geçen yıl yüzde 2.9’a düştüğünü ve 2023 2024 yıllarında da bu seviyede kalmasının beklendiği tahmini paylaşıldı.

TVM

Reşit Şahin

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.