14.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Araç kilometre sahtekarlığından 45 kişi şikayetçi oldu

09 Haziran 2022

İkinci el araçların kilometrelerini düşürerek satıldığının ortaya çıkması sonrası yaklaşık 45 kişi Malta Rekabet ve Tüketici İşleri Kurumu’na resmi şikayette bulundu.

Tüketici Bakanı Julia Farrugia Portelli dün parlamentoda yaptığı açıklamada ikinci el araçlarda kilometre dolandırıcılığından etkilenenleri şikayette bulunmaya çağırarak “Eğer bu iddialar doğruysa gerçekten şok edicidir. Tüketicilere kilometreleriyle oynanmış araçlar satılması kesinlikle kabul edilemez” dedi.

Bakan Julia Farrugia Portelli, yaklaşık 45 kişinin Malta Rekabet ve Tüketici İşleri Kurumu’na araba kilometre dolandırıcılığı hakkında resmi şikayette bulunduğunu belirtti.

Rokku ve Tal-Qasab otomobil bayileri yüzlerce tüketiciye km göstergeleri değiştirilmiş Japon arabalarını sattığı bildirilirken Bakan Portelli, tüketicilerin aldatılması karşısında sıfır tolerans göstereceklerini ve etkilenen insanları desteklemek için her şeyi yapacaklarını belirtti.

Bakan, tüketicileri araçlarının kilometresinin doğru şekilde bildirilip bildirilmediğini kontrol etmeye ve yetkili makamlara resmi olarak şikayette bulunmaya çağırdı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz