16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Ameliyat Sırasında Unutulan Gazlı Bez Nedeniyle 28.000€ Tazminat Ödenmesine Karar Verildi!

Malta’da bir kadın, 2014 yılında geçirdiği kasık fıtığı onarım ameliyatı sırasında karnında unutulan gazlı bez nedeniyle sağlık kuruluşlarına karşı dava açtı ve tazminat almaya hak kazandı.

Birinci Sivil Mahkeme, Hakim Toni Abela başkanlığında, sağlık personelinin ihmali sonucu yaşanan olayda kadının kısmi sürekli iş göremezlik yaşadığını ve bu nedenle tazminat almaya hak kazandığını belirtti. Mahkeme kararında kadına 27.818€ tazminat ödenmesine hükmetti.

Dava dosyasına göre; kadın, 13 Şubat 2014 tarihinde kasık fıtığı tedavisi için ameliyat oldu. Kısa bir süre sonra tekrarlayan karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde ameliyat sonrası göbek üstü bölgede sıvı birikimi tespit edildi. Ancak hastanede kaldığı süre boyunca Metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) olarak bilinen bir hastane enfeksiyonu geçirdi. Bu antibiyotiklere dirençli bakteri vücudun farklı bölgelerinde enfeksiyona neden olabilir ve kronik veya tekrarlayan bir seyir izleyebilir.

MRSA enfeksiyonu sonrası kadının karın ağrısı devam etti ve neredeyse bir ay sonra tekrar hastaneye yatırılması gerekti. Yatış sırasında doktor yarayı temizledi ve enfeksiyon hastalıkları ünitesine transfer etti. Burada gerekli tedavi yönteminin belirlenmesi amaçlandı.

Taburcu edilen kadın, devam eden ağrı şikayeti nedeniyle sık sık Mater Dei Hastanesi’ne başvurdu. Nedeni belirlenemeyen ağrının kaynağını teşhis etmek için MR, BT, PET ve ultrason gibi çeşitli görüntüleme yöntemleri uygulandı.

Yaşanan belirsizlik iki yılı aşkın bir süre devam etti. Kadın, 27 Haziran 2016 tarihinde duş alırken karnındaki ağrıyı yaratan unsurun aslında unutulan gazlı bez olduğunu fark etti. Bunun üzerine acilen Mater Dei Hastanesi’ne başvurdu ve burada “kronik yara sinüsü tutulan Cutimed pansumanı” teşhisi konularak gazlı bez çıkarıldı.

Dava sürecinde Mater Dei’nin klinik direktörü kadına yazdığı mektupta, yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini dile getirerek özürlerini iletti. Mektupta ayrıca, uzman konsültasyonları gibi tedavinin gerektirdiği masraflar hakkında bilgi talep edildi.

Kadın avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak, sağlık personelinin ihmali sonucu yaşadığı sürekli iş göremezlik ve tüm fiziki ve psikolojik acılardan dolayı tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, sunulan tıbbi raporlar ve deliller ışığında kadının kısmi sürekli iş göremezlik yaşadığını tespit etti. Uzman görüşleri doğrultusunda kadının %20 oranında kalıcı iş göremezlik yaşadığı kabul edildi.

Birinci Sivil Mahkeme, sağlık personelinin ihmali nedeniyle yaşanan olayda kusurun tamamen hastanede olduğunu belirterek tazminat talebini kabul etti. Mahkeme kararında, unutulan gazlı bez nedeniyle kısmi iş göremezlik yaşayan kadına 27.818€ tazminat ödenmesine hükmetti.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz