12.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Kapalı Geri Dönüşüm Tesisi Yerine Yeni Park Geliyor

Wasteserv, Sant’Antnin geri dönüşüm tesisinin bulunduğu 23.000 metrekarelik arazide kazı ve inşaat hazırlık çalışmaları için ihale açtı.

Atık Yönetim Ajansı, bu araziyi sakinlere geri kazandırarak eğlence parkına dönüştürmeyi planlıyor. Tesisin kamu bahçesine dönüştürülmesi, İşçi Partisi’nin seçim vaadini yerine getiriyor.

Marsaskala tesisindeki operasyonların çoğu Aralık 2022’de durduruldu ve altyapı sökülerek yurt dışına geri dönüşüm için gönderildi. Wasteserv, Cuma günü yaptığı açıklamada, yeşillendirme projesinin bugüne kadar üstlendikleri en büyük proje olacağını belirtti.

İhale, üç katlı bir otoparkın kazılması ve “yeşil bir sığınak” olarak lanse edilen yapay bir göl oluşturulması dahil çeşitli çalışmaları kapsıyor. Otopark, bölge için elektrikli parkur ve yolcu indirme binası olarak hizmet verecek. Park ayrıca projenin sulama ihtiyacını karşılamak, yağmur suyunu toplamak ve yangın durumlarında kullanılmak üzere üç rezervuara sahip olacak. Kazılan toprak malzemesinin %33’ü aynı alanda yeniden kullanılacak.

Bu arada projenin ikinci aşaması için hazırlıklar devam ediyor. Toprak teslimi, olgun ağaç dikimi, göl ve sulak alan filtrasyon sisteminin yapımı ve doldurulması, aquaponik tesisleri ile seranın inşaatı, otoparkın yapımı ve çok amaçlı dış mekanın oluşturulması gibi diğer çeşitli görevler için ihale önümüzdeki aylarda açılması bekleniyor.

Wasteserv, 2. aşama ihalesi açıldığında kazı çalışmalarının tamamlanmaya yaklaşacağını duyurdu.

Çevre Bakanı Miriam Dalli, bu projenin hükümetin yeşillendirme politikasıyla örtüştüğünü söyledi.

Dalli, “Bu proje ile hükümet, daha önce atık yönetimi ile ilişkilendirilen bir alanı, tıpkı Gozo’daki Qortin ve Żurrieq’teki Wied Fulija arazilerinin rehabilitasyonu gibi, herkesin keyfini çıkarabileceği bir doğa parkına dönüştürmeyi hedefliyor.” dedi.

Wasteserv CEO’su Richard Bilocca, kurumun yeşil döngüsel ekonomi gündemini ilerletme taahhüdünde bulunduğuna dikkat çekti. Bunun en büyük örneği ise Magħtab’da atık yönetimi altyapısına yapılan Malta tarihinin en büyük yatırımının devam eden uygulaması. 500 milyon Euro değerindeki yatırım, Magħtab Ecohive kompleksinde bir yakma fırını ve diğer atık geri dönüşüm tesislerinin inşaatını kapsıyor.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz