21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Altyapı Bakanlığı, Msida’da Faaliyet Gösteren Müteahhidin İznini İptal Etti

Altyapı Bakanlığı, Malta Ulaştırma Bakanlığı’nın Su Hizmetleri Kurumu ile bir anlaşma yaparak, Msida bölgesinde çalışmalarını sürdüren bir müteahhidin iznini iptal etti. Bakanlık, müteahhidin profesyonel uygulamalara uymadığı gerekçesiyle bu adımı attığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, söz konusu müteahhidin çalışmaları sırasında gerekli güvenlik önlemlerini almadığı ve sürücüler için potansiyel bir tehlike oluşturduğu belirtildi. Bu nedenle yetkili makam, müteahhidin iznini iptal etti ve çalışmaların geçici olarak durdurulmasına karar verdi. Ayrıca, müteahhide para cezası uygulanacağı da açıklandı.

İzni iptal edilen projenin işleri, Infrastructure Malta tarafından devralınacak ve böylece mevcut zaman dilimlerinin değiştirilmesine gerek kalmadan yeni bir sözleşme ile sonuçlandırılacak.

Geçtiğimiz günlerde projenin son başvuru tarihi olan 2 Eylül, hava koşulları nedeniyle aksadı. Bu durum, Ix-Xatt Ta’ Xbiex’te yol yenileme çalışmalarının, başlangıcından bir yılı aşkın bir süre sonra hala devam etmesine neden oldu. Başlangıçta Nisan ayında tamamlanması planlanan 930.000 Euro’luk proje, dört ay sonra yolun tek şeride düşmesine yol açarak günlük trafik sıkışıklığına neden oldu.

Altyapı Bakanlığı, profesyonel uygulamalara uymayanların ve kuralları ihlal edenlerin hükümet tarafından tolere edilmeyeceğini vurguladı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz