19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Almanya’ya ihracatta tarihi rekora ulaşıldı

Türkiye’nin Almanya’ya gerçekleştirdiği ihracat, tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşarak bir rekora imza attı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye Mayıs ayında 1 milyar 599 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek Almanya’ya tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 artış anlamına geliyor.

Almanya, Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ülke konumunda bulunmaya devam ediyor. Almanya’nın yanı sıra Türkiye’nin diğer önemli ihracat pazarları arasında ABD, Birleşik Krallık, İtalya ve İspanya yer alıyor.

Mayıs ayında Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracat artışında öne çıkan diğer ülkeler arasında Rusya Federasyonu, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan bulunuyor. Özellikle Türkiye’nin Rusya Federasyonu’na olan ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir artış kaydetmiştir.

Sektörel olarak bakıldığında ise otomotiv endüstrisi, Almanya’ya en fazla ihracat yapan sektör konumunda bulunuyor. Otomotiv endüstrisini hazır giyim ve konfeksiyon, demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, elektrik ve elektronik, makine ve aksamları, çelik ve iklimlendirme sanayii sektörleri izliyor.

Bu dönemde İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Ankara gibi şehirlerden Almanya’ya büyük miktarda ihracat gerçekleştirilmiştir. Bu veriler, Türkiye’nin Almanya ile olan ticaretinde rekabetçi bir konumda olduğunu ve ihracatının sürekli olarak arttığını göstermektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz