24.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Almanya’da gaz tesislerinde doluluk oranı kritik seviyenin altında

10 Şubat 2022

Almanya’daki doğal gaz depolama tesislerinde doluluk oranı 7 gün boyunca aşırı soğuklara dayanmak için gerekli olan yüzde 40’ın altına indi.

Gas Infrastructure Europe (Avrupa Gaz Altyapısı) verilerine göre, 30 Ocak 2022 itibarıyla Almanya’da gaz depolama tesislerinin doluluk oranı yüzde 36,88 seviyesine indi. Bu oran 2020’de yüzde 90 seviyesinde idi.

Bakanlık sözcüsü haftalık basın toplantısında ülkedeki gaz depolama tesislerinde doluluğun “kritik seviyeye” indiğini belirterek, bakanlığın depolama seviyelerinin durumunu yakından izlediğini bildirdi.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı’na göre 7 gün boyunca aşırı soğuklara dayanmak için tesislerde doluluk oranının kritik seviye olan yüzde 40’ta olması gerekiyor.

Almanya Gaz Depolama Girişimi (INES) verilerine göre, Almanya’da 25 şirket tarafından işletilen 47 yer altı gaz depolama tesisi bulunuyor. Bu tesislerin toplam kapasitesi yaklaşık 25 milyar metreküp.

Uzmanlar, Rusya-Ukrayna krizinin derinleşmesinin AB ve özellikle Almanya için enerjide olumsuz sonuçları olabileceğine işaret ediyor.

Bloomberg

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz