16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Akaryakıt istasyonları iflasla karşı karşıya

01 Şubat 2022

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında geçen yıl 79 kez zam yapılmasına rağmen istasyonlarının kar marjında bir değişiklik olmadığını belirten EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, “Durum bizi yavaşça iflasa doğru götürüyor” dedi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıt bayilerinin çok ciddi sıkıntı içinde kaldığını açıkladı.

Geçen yıl fiyatlara 79 kez zam gelen akaryakıtta istasyonların kar marjında herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Aktaş, “Çok net bir şekilde eksi pozisyona düştük. Litre başı 48.63 kuruş kalıyor ancak bayilerin gideri litrede 94 kuruş civarında. Bu bizi yavaşça iflasa doğru götürüyor” dedi.

Aktaş, akaryakıtta dağıtıcı ve bayi paylarının kesin olarak belirlenmiş olduğunu istasyonların payının akaryakıt fiyatı ne olursa olsun değişmediğini vurgulayarak istasyonların litre başına 45.37 kuruş zarar ettiğini söyledi.

EPGİS verilerine göre, 2021 yılında benzine 33, motorine 28, LPG’ye ise 18 kez olmak üzere akaryakıta toplamda 79 kez zam yapıldı.

Sputnik

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz