15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Air Malta’yı iflastan kurtarma planı

16 Ocak 2022

Malta’nın ulusal havayolu şirketi Air Malta’nın ekonomik olarak kurtarılması için hazırlanan 4 yıllık planda, şirketten 460 işçi çıkartılacak, zarar yazan rotalardan vazgeçilecek, kısa mesafeli uçuşlara ve charter hizmetlerine ağırlık verilecek.

Son 16 yılda 258 milyon Euro zarar açıklayan Air Malta’nın yaşadığı ekonomik sıkıntıdan çıkış için izleyeceği yol haritası açıklandı.

Büyük bir maliyet düşürme planı uygulamak ya da iflas etmek gibi iki seçenek arasında kalan Air Malta CEO’su David Curmi, yaz sezonuna kadar toplam 890 olan çalışan sayısının 420’ye düşürerek yılda 15 milyon Euro tasarruf sağlanacağını söyledi.

Göreve geldiğinde 40 olan rotayı 20’ye düşürerek yılda 40 milyon Euro tasarruf sağlandığına dikkat çeken Curmi, yenilenecek güzergahlarla başka kârsız uçuşların da sona erdirileceğini belirtti.

Curmi ayrıca, daha önce planlanmış uzun mesafeli uçak satın alımı yerine kısa mesafeli uçuş için uygun üç uçak alabilmek için için Airbus ile yeniden görüşüldüğünü söyleyerek “Air Malta
Avrupa ağ taşıyıcısı olmak hedefiyle Avrupa ülkeleri içinde uçuşlar gerçekleştirecek” dedi.

Bu değişikliklerin mürettebatın Malta’dan ayrılıp Malta’ya geri dönmesini şart koşan mevcut sözleşmelerde de değişiklik yapılmasının gerekeceği belirtilirken yeni dönemde Air Malta’nın charter uçuşlara da ağırlık vereceği ifade edildi.

Air Malta’nın kendine özgü renkli uçak görünümü değişecek. Marka yakında sadece kırmızı ve mavi bir kuyruk ile çoğunlukla beyaz olan daha ucuz bir tasarıma sahip olacak.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz