18.9 C
Malta
Salı, Nisan 23, 2024
spot_img
spot_img

AB’de işletmelerin sosyal medya kullanımı en aktif Malta’da

30 Haziran 2022

Avrupa Birliği’nde (AB) işletmeler açısından sosyal medya kullanımının en popüler olduğu ülke Malta oldu. Malta’daki işletmelerin yüzde 84’ü en az bir tür sosyal medya kullandığını bildirdi.

30 Haziran Dünya Sosyal Medya Günü vesilesiyle AB resmi istatistik ofisi Eurostat, AB’deki işletmeler açısından sosyal medya kullanımına dair verileri paylaştı.

Veriler Avrupa Birliği’nde (AB) gün geçtikçe daha fazla işletmenin sosyal medyayı kullandığını ortaya koyuyor. 2021 yılında işletmelerin yüzde 59’u en az bir tür sosyal medyayı kullandığını ifade etti.

2015 yılındaki yüzde 37’lik orana göre son 6 yılda sosyal medya kullanan işletmelerin oranı 22 puan artış gösterdi.

AB’de sosyal medya kullanımının en popüler olduğu ülke yüzde 84 ile Malta oldu. Yüzde 82 ile isveç ve Hollanda Malta’yı takip eden iki ülke olurken onların ardından Finlandiya yüzde 79 ile dördüncü sırada yer alıyor.

İşletmelerin sosyal medya kullanımının en az olduğu ülkeler arasında ise yüzde 36 ile ilk sırayı yüzde 36 ile Romanya alıyor onu yüzde 39 ile Bulgaristan ve yüzde 45 ile Slovakya izliyor.2015 ile karşılaştırıldığında, sosyal medya kullanan işletmelerin payı, biri hariç tüm AB Üye Devletleri’nde arttı. Belçika ve Fransa, sosyal medya kullanımında en büyük artışı bildirdi.

Heriki ülkede yüzde 31’lik bir artış bildirirken bu iki ülkeyi yüzde 30’luk artışla Letonya ve onu ise 29 puan artışla Finlandiya izledi.

Eurostat

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz