16.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

ABD vizesi için bir yıl sonrasına randevu veriliyor!

20 Ağustos 2022

ABD’ye gitmek isteyen Türk vatandaşları, vize randevusu için bile bir yıl beklemek zorunda kalıyor. Sorunun dünya genelinde yaşanan sorun olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price “Türkiye’ye özgü değil” dedi.

Avrupa ülkelerinin Schengen vizesine başvuran Türk vatandaşlarına verilen red oranının 5 kat artmasının yanında Türk vatandaşlarının vize çilesi sadece AB ülkeleri ile sınırlı değil.

İstanbul ABD konsolosluğundan vize için randevu almak isteyen Türk vatandaşlarına randevu bir yıl sonrasına veriliyor. Türk vatandaşlarına vize randevusunun bir yıl sonraya verilmesinin sebebi ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price’e soruldu.

Gazeteci Anıl Sural’ın ‘Neden Türkiye’deki konsolosluklar Türk vatandaşlarına 1 yıl sonrasına vize randevusu veriyor?’ sorusuna ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Price “Ne yazık ki bu dünya genelinde karşılaştığımız bir zorluk. Öncelikle Covid-19 kısıtlamalarının henüz yakın zamanda bazı yerlerde kaldırılmasıyla ilgili. Sizi temin ederim ki bunun Türkiye’ye özgü bir nedeni yok” yanıtını verdi.

Vize için uzun süre beklemenin yarattığı sorunların farkında olduklarını belirten sözcü Price, “Bu sorunu acele bir şekilde çözmek için çalışıyoruz. Covid-19 öncesi döneme dönene kadar çalışmaları sürdüreceğiz” yanıtını verdi.

T24

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz