17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Eylül sonuna kadar Schengen vizesi randevusu alınamıyor

Erol Berzan Şahin

26 Temmuz 2022

Avrupa Birliği ülkelerine giriş yapabilmek için istenen Schengen vize başvurularına randevu Eylül ayı sonuna kadar kapandı. Covid-19 kısıtlamalarının kalkması sonrası yüksek talep nedeniyle randevu sıkıntısının yaşandığı belirtildi.

Seyahat endüstri yöneticileri, Temmuz ve Ağustos ayları için 26 Schengen Bölgesi ülkesinde boş yerin olmadığını, birkaç ülkenin Ağustos ayı için müsait yerlerinin olabileceğini belirtildi.

Seyahat şirketleri, AB ülkelerine vize bulamayan yolcuların gidilecek yer olarak Türkiye, Malezya, Tayland, Endonezya ve Mısır’ı tercih ettiğini açıkladı.

Türkiye’de, vatandaşların AB ülkerine yapılan vize başvurularının reddedilmesi konusunda, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) sisteminin kötüye kullanıldığına dair bir rapor sunmuştu.

Avrupa Komisyonu yetkilileri Euronews Türkçe’ye “Vize reddi oranındaki artış dünya geneli için gözlemlenebilen bir durum. Bu Covid-19 kaynaklı önlemler nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamalarının fazla sayıda vize reddini tetiklemiş olmasıyla açıklanabilir” açıklamasında bulundu.

Panorama News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz