17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

AB zirvesinden “savunma” için silahlanma çıktı!

12 Mart 2022

Avrupa Birliği liderlerinin “savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi, enerji bağımlılıklarının azaltılması, sağlam bir ekonomik temel inşa edilmesi” kararlarını aldığı Fransa’da yapılan liderler zirvesinde Ukrayna’nın AB yolunda destekleneceği ifade edildi.

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin, Fransa’da Versay Sarayı’nda gerçekleştirdikleri iki günlük zirve sonrasında yayımladıkları bildiride Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının Avrupa güvenlik yapısını değiştirdiğine dikkat çekildi.

AB Liderleri “savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi, enerji bağımlılıklarının azaltılması ve sağlam bir ekonomik temel inşa edilmesi” için kararlar aldı.

AB’ye üyelik başvurusunda Ukrayna’nın destekleneceğini ifade eden liderler, AB Konseyi’nin Moldova ve Gürcistan’ın üyelik başvuruları hakkında da AB Komisyonundan görüş istendiğini açıkladı.

Bildiride “Savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi” başlığında transatlantik ilişkiler ve AB-NATO iş birliği ile AB’nin karar almada özerkliğinin altı çizildi.

AB’nin güçlü olmasının NATO’ya da tamamlayıcı olacağı vurgulanan bildiride, AB ülkelerinin savunmaya ve yenilikçi teknolojilere daha fazla yatırım yapması gerektiği kaydedildi.

Ayrıca bildiride Rusya enerjisine bağımlılığın 2027 yılına kadar sonlandırılması hedef olarak belirlendi.

Haber Türk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz