18.9 C
Malta
Salı, Nisan 23, 2024
spot_img
spot_img

AB, Türkiye’ye yangın söndürme uçağı gönderecek

2 Ağustos 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

AB, Türkiye’ye Yangın Söndürme Uçağı Gönderecek. Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye’de birçok yerde eş zamanlı olarak çıkan yangınlarla mücadele için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi. AB yetkilisi Janez Lenarcic; daha fazla yardıma hazır olunduğunu da belirtti.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği ve acil yanıt olarak AB Komisyonunun, İspanya’dan 2 Canadair uçağı ve Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçildiği belirtildi.

Türkiye’ye destek vermek için yola çıkacak yangın söndürme uçaklarının Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı belirtilen açıklamada, Avrupa Birliği Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türkiye makamları ile temas içinde olduğu da vurgulandı.

Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu yetkilisi Janez Lenarcic, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam dayanışma halinde olunduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” açıklamasında bulundu. AB, Türkiye’ye yangın söndürme uçağı gönderecek. 28 Temmuz itibarıyla başlayan yangınlara Rusya, Ukrayna, İran ve Azerbaycan’dan da destek sağlanmıştı.

YANGINLARDA SON DURUM

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli tarafından dün gece verilen son bilgilendirmede kaydedilenler ise şu detaylar kaydedildi.

  • 28 Temmuz-1 Ağustos arası 125 yangının 117’si tamamen söndürüldü ve kontrol altına alındı.
  • Şu anda devam eden 8 yangın mevcut.
  • Manavgat, Gündoğmuş, Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Seydikemer yangınları devam ediyor.
  • Tunceli Hozatlı’da yangın şu anda devam ediyor.
  • Mersin Silifke, Antalya Gazipaşa, Antalya Kemer ve Muğla Bodrum yangınlarını kontrol altına alındı.
  • Bakan Pakdemirli, 4 bin 800 personel, 16 uçak, 45 helikopter,1 İnsansız helikopter, 9 İHA, 6 yönetim helikopteri, 120 iş makinası ve 708 arazöz ile çalışmalara devam edildiğini belirtti.

28 Temmuz itibarıyla başlayan yangınlarda 8 kişi hayatını kaybetti. Rusya, Ukrayna, İran ve Azerbaycan’dan da destek sağlandı.

Kaynak: DiplomatikHaber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz