29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

AB Schengen Konseyi kuruluyor

06 Şubat 2022

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dış sınırların daha iyi korunmasını ve kaçak göçün faturasının üye ülkeler arasında daha adil ve eşit bir biçimde paylaşılmasını öngören projeyi onayladı.

Fransa’da düzenlenen AB Adalet ve İçişleri Bakanları Konseyi’nde üye ülkeler göçle mücadele ve Covid-19  salgını sırasında yaşanan sorunları göz önüne alarak hazırlan “Schengen Bölgesi” yönetiminin reformu için hazırlanan yeni projeyi onayladı.

Schengen Bölgesi’ne seyahat edecek AB vatandaşı olmayanlardan 7 Euro alınmasını öngören proje, dış sınırların daha iyi korunmasını ve kaçak göçün faturasının AB üye ülkeleri arasında daha adil ve eşit bir biçimde paylaşılmasını amaçlıyor.

AB Komisyonu’nun İçişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Schengen bölgesinde siyasi karar alma mekanizmasını güçlendirmeyi ve üye ülkeler arasında daha iyi bir koordinasyon sağlamayı amaçlayan projenin bütün üye ülkelerin desteğini aldığını vurguladı.

Schengen Konseyi kurulacak

Schengen bölgesi yönetiminin reformu sürecinde ilk olarak “Schengen Konseyi” kurulacak ve 3 Mart’ta Brüksel’de düzenlenecek ilk toplantısında çalışma alanlarını belirleyecek.

Konsey, ortak karar alma ve kriz anındaki önlemlerin koordinasyonunu sağlayacak. Sınırlarda karşılaşılabilecek her türlü zorluğa dayanışma içinde gerekli yanıtın verilmesi için alınabilecek önlemleri araştıracak.

Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz