17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

AB Nüfusunda İnternet Bağlantısı Erişimi Arttı, Ancak Yoksulluk Riski Devam Ediyor

AB ülkelerinde internet bağlantısına erişim, 2022 yılında daha fazla kişi tarafından sağlanmış olsa da yoksulluk riski altındaki kesim hala zorluklarla karşı karşıya.

Avrupa Birliği’nin 2022 verilerine göre, AB nüfusunun %2,4’ü hala internet bağlantısına sahip değildi. Bu oran yoksulluk riski altındaki kişilerde ise %7,6 olarak kaydedildi. Önceki yıla göre ise durum, toplam nüfusta %0,3 puan (%2,7) ve yoksulluk riski altındaki kişilerde %0,8 puan (%8,4) oranında iyileşme gösterdi.

AB içerisinde, internet bağlantısı sağlama kapasitesi açısından toplam nüfusla yoksulluk riski altındaki nüfus arasında farklar görüldü. Yoksulluk riski altındaki kişilerin internet bağlantısına erişiminde en düşük oranlar Danimarka ve Finlandiya’da (%1,0), ardından Kıbrıs ve Lüksemburg’da (%1,5) görüldü. Diğer yandan, Romanya (%25,0) ve Bulgaristan (%20,5) gibi ülkelerde yoksulluk riski altındaki kişilerin internet bağlantısı erişimi daha düşük düzeydeydi.

Bu veriler, Dünya Çapında Ağ Günü’nün (World Wide Web Day) önemini bir kez daha vurguluyor. Her yıl 1 Ağustos’ta kutlanan bu gün, internetin yaygınlaşmasının ve insanlara olan etkisinin değerlendirildiği bir fırsat olarak görülüyor. Internetin evrensel erişilebilirlik ve bilgiye ulaşım açısından önemine dikkat çeken bu gün, aynı zamanda yoksullukla mücadelede ve eşit fırsatlar sağlamada önemli bir araç olarak da öne çıkıyor.

Kaynak: Eurostat

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz