15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

AB, Gemlik zeytinine coğrafi işaret tescili verdi

Avrupa Birliği, Gemlik zeytinine coğrafi işaret tescili verdi

Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünleri, Avrupa Birliği (AB) tarafından ardı ardına tescil almaya devam ediyor. Son olarak, siyah inci olarak bilinen Gemlik zeytini, AB tarafından coğrafi işaret tescili alan 12. ürün oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, Gemlik zeytininin AB tarafından coğrafi işaret tescili alan 12. ürün olduğunu müjdeledi. Ayrıca, bu süreci başarıyla tamamlayan Gemlik Ticaret Borsası’nı tebrik etti ve TOBB olarak destek verdikleri bu sürecin başarılı sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, AB’ye başvurusu yapılan ve süreci devam eden 44 coğrafi işaretli ürün ve 4 geleneksel ürün olduğunu belirtti ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Bugüne kadar AB’den toplamda 12 ürünün coğrafi işaret tescili aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, tescil alan ürünleri şu şekilde sıraladı: Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi ve Gemlik zeytini.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz