17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

AB Dışı Vatandaşların Geri Dönüşleri Yüzde 37 Arttı

Eurostat verilerine göre, 2023’ün ilk çeyreğinde 27.880 AB dışı vatandaşın başka bir ülkeye döndüğü açıklandı. Bu veriler, AB üyesi olmayan ülkeler ve diğer Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere, sınır dışı edilme ve iade işlemlerini kapsamaktadır.

İade sayısında yüzde 0,4’lük hafif bir artış yaşanırken, geçen yılın dördüncü çeyreğiyle karşılaştırıldığında önemli bir artış görüldü ve geri dönüşler yüzde 37 oranında arttı.

AB üyesi olmayan vatandaşlara verilen çıkış emirlerinin sayısı ise bir önceki dördüncü çeyreğe göre yüzde 10’luk bir düşüş gösterdi.

Bu dönemde en yüksek geri dönüş sayısı Fransa’da gerçekleşti ve toplam geri dönüşlerin yüzde 15’ini oluşturdu. Almanya, Hollanda, İsveç ve Kıbrıs da geri dönüşlerde öne çıkan ülkeler arasında yer aldı.

AB üyesi olmayan uyrukluların en fazla döndüğü ülkeler arasında ise Gürcistan, Hindistan, Arnavutluk, Türkiye ve Moldova yer aldı.

Fransa, AB üyesi olmayanların topraklarını terk etmeleri emredilen en yüksek sayıda ülke olarak öne çıktı. Diğer ülkeler arasında Almanya, Hollanda, İtalya, Belçika ve Yunanistan da yer aldı.

Macaristan, siparişlerin sayısında önemli bir artış göstererek yüzde 178’lik bir artışla öne çıktı.

Faslılar, toplamın en büyük payını temsil ederken, Cezayirliler, Afganlar, Hintliler ve Tunuslular da vatandaşlık bazında en çok terk eden gruplar arasında yer aldı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz