İçeriğe geç
5 Kasım 2026, Perşembe21° Malta, BulutluEuro/TL 56,26 yükseliş %0,10Dolar/TL 50,04 yükseliş %0,06Euro/Dolar 1,12Gram altın 6.636,17 TL yükseliş %1,55

Suçlamaları reddeden polislerin kefalet talebi reddedildi!

Suçlamaları reddeden polislerin kefalet talebi reddedildi!
Mahkeme ayrıca sanıkların soruşturma sırasında haklarında soruşturma yürütebilecek olanlardan uzak tutulmasına da karar verdi

10 Ekim 2022

Hamrun karakolunda görevli polis memurları Rika Mifsud Grech ve Jurgen Falzon’ın yabancılara karşı şiddet kullanmak, kişi kaçırmak ve ağır yaralamakla yargılanmalarında sanıkların kefalet talebi reddedildi.

Malta Polis Teşkilatı’nın Hamrun karakolunda yabancılara şiddet uygulayan üç polis memurunun görevden aldığı olayla ilgili iki sanık polis dün mahkemeye çıkarıldı. 22 yaşındaki Florianalı Rika Mifsud Grech ve 24 yaşındaki St Veneralı Jurgen Falzon mahkemede hazır bulunurken üçüncü sanık polis ise hastaneye kaldırılması nedeniyle daha sora mahkemeye çıkacak. 

Sanıkların gözaltına aldıkları yabancıları karakoldan alarak Hamrun’da başka yere götürdükleri ve burada şiddet uyguladıklarını belirten savcılık ağır yaralamaya ilişkin belge bulunmadığını şiddet gören yabancıların ikisinin şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık polislerden Rika Mifsud Grech’in avukatı müvekkilinin henüz 18 aylık polis olduğunu belirterek diğer sanık avukatı ile birlikte suçlamaları reddetti. Suçlamaları reddeden polislerin isimlerinin yayınlanmaması ve kefalet talepleri Yargıç Joe Mifsud tarafından reddedildi.

Mahkeme ayrıca sanıkların soruşturma sırasında haklarında soruşturma yürütebilecek olanlardan uzak tutulmasına da karar verdi.

TVM

Reşit Şahin

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.