19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

81 bin 388 Türk, Almanya’ya iltica etti!

Son 6 yılda 81 bin 388 Türk, Almanya’ya iltica etti. Diğer AB üye ülkelerine gidenlerle birlikte toplamda 200 bine yaklaşan bir sayıya ulaşıldı. 2023’ün ilk 5 ayında ise Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan Türk sayısı 15 bin 634 oldu.

Turist ya da vizesiz gelenlerin yanı sıra kaçak yollarla gidenlerin de iltica başvurularının artması dikkat çekiyor. Türkler’in iltica talepleri yıllar içinde sürekli artış gösteriyor ve Türkiye’den Almanya’ya gelenlerin sayısı diğer AB üye ülkelerinden gelenlerle birlikte rekor seviyeye ulaştı.

Almanya, iltica başvurularının artması nedeniyle vize işlemlerini daha sıkı bir şekilde incelemeye başladı. Türkler’in iltica talepleri Afganlar’a yaklaşırken, Suriyeliler ve Afganlar hala ilk iki sırayı paylaşıyor. Bu durum, Almanya’nın vize politikasını da etkiliyor ve iş dünyası ile turistleri olumsuz etkiliyor.

Almanya ve diğer AB üyesi ülkeler, kaçak girişleri önleyememeleri üzerine vize kısıtlamalarına yöneliyor. Türkiye’den ekonomik iltica başvurularının yoğun olduğu İsviçre, Yunanistan, Fransa, Belçika, Hollanda gibi ülkeler de vize politikalarını sıkı tutmaya devam ediyor. AB’nin yeni ortak vize rejimi ise birçok ülkenin vize başvurularını görme imkanı sağlayacak ve başvuru reddedilenlerin durumu daha iyi takip edilebilecek.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz