18.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

2018’de Kayıplara Karışan Zanlı, Kayıp Cüzdan Bildiriminde Bulunurken Yakalandı

Aranan bir şüpheli, kefaletle serbest bırakıldıktan sonra 2018 yılında kayıplara karışması ve silahlı soygun suçlamasıyla karşı karşıya kalmasıyla ilgili devam eden davasında şok edici bir gelişme yaşandı.

48 yaşındaki Christopher el Shoushani, kayıp cüzdanı için Sliema polis merkezine başvurduğunda teşhis edilerek yeniden tutuklandı.

Cuma günü Yargıç Victor Axiak’ın huzuruna çıkarılan zanlı, kefalet şartlarını ihlal etmek ve suçun tekrarıyla suçlandı. Avukatları Jose Herrera ve Martina Herrera savunmasını üstlendi.

Polis Müfettişi Joseph Mercieca, mahkemede yaptığı açıklamada, şüphelinin 2018 yılında kefaletle serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karıştığını ve İngiltere’de olduğuna inanıldığını belirtti. Müfettiş Mercieca, Avrupa Yakalama Tezkeresi ve iade emri hazırlıklarının devam ettiğini ancak zanlının nasıl olup da pasaport kontrolünden geçerek Malta’ya geri döndüğünün henüz netlik kazanmadığını ifade etti.

Şüpheli, kefalette serbest bırakılma talebinde bulundu ancak sabit bir yerel adresi olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi.

Bu olay, kefaletle serbest bırakılan şüphelilerin takibi ve sınır güvenliği konularında dikkat çekici bir vaka olarak kayda geçti.

 

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz