24.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

18 yaşındaki Maltalı genç, 14 kilo esrar ithalatıyla yargılandı

Malta polisi, 18 yaşındaki bir öğrencinin 14 kilo esrar ithalatıyla suçlandığını açıkladı. Gencin tutuklanmasının ardından, suçsuz olduğunu iddia ederek kefaletle serbest bırakıldı.

Soruşturma, 17 Kasım’da bir kurye şirketindeki gümrük memurlarının Cospicua adresine gönderilen 8 kilo kenevir otu içeren bir paketi ele geçirmesiyle başladı.

Yetkililer, ithalatın sorumlusunu yakalamak için adli soruşturma başlattı ve kontrollü teslimat yapılmaya çalışıldı, ancak ilk girişim başarısız oldu.

Çarşamba günü, 2 kilo kenevir otu içeren başka bir paket ele geçirildi ve bu kez Żejtun adresine gönderildi. Yeniden başlatılan adli soruşturma kapsamında, 18 yaşındaki Maltalı genç bu paketi aldı.

Perşembe sabahı ise 4 kilo kenevir otu içeren üçüncü bir paket ele geçirildi ve ikinci paketle aynı Żejtun adresine postalandı, ancak farklı bir soyadına sahip kişiye gönderildi. Bu durum, üçüncü bir soruşturmanın başlatılmasına yol açtı.

Savcı müfettiş Marshal Mallia, üç paketin birbiriyle bağlantılı olduğuna inanarak aynı kişinin kontrol etmek üzere kurye şirketiyle iletişime geçtiğini belirtti.

Gencin suç ortakları adına paketleri toplamak üzere gönderildiğine inanılıyor. Esrar ithali, ağırlaştırılmış bulundurma ve suç teşkil eden bir komploya katılma suçlamalarıyla karşı karşıya kalan genç, suçlamaları reddetti.

Savunma avukatları Franco Debono ve Francesca Zarb, kefalet talep etti; ancak savcı Mallia, uyuşturucu miktarının önemli olması ve soruşturmanın devam etmesi nedeniyle talebi reddetti.

Sulh hakimi Astrid May Grima ise 3.000 € depozito ve 10.000 € kişisel teminat karşılığında kefalet talebini onayladı. Gencin, her gün kefalet defterini imzalaması ve akşam 20.00 ile 06.00 arasında sokağa çıkma yasağına uyması şart koşuldu. Mahkeme ayrıca, gençlerin mal varlıklarının dondurulmasına yönelik savcılık talebini onayladı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz