17.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

12 yaş üzeri kızlara ücretsiz kodlama kursu

22 Haziran 2022

Malta’da 12 yaş ve üzeri kızlar için ücretsiz kodlama kursuna kayıtlar başladı. 6 Temmuz’da başlayacak kursta katılımcılar Yapay Zeka ve Robotik teknolojilerle tanışacaklar.

Gönüllü kuruluş Eskills Malta’nın desteklediği kurs için yeterli çoğunluk sağlandığı takdirde dersler hafta sonları çevrimiçi gerçekleştirilecek. Her dersin 1 saat 30 dakikayı bulabileceği belirtilirken kurs çocuklar için ilgi çekici ve eğlenceli olacak şekilde tasarlandı.

Kızlara yapıları kodlamak için çevrimiçi ve bilgisayar dışı etkinlikleri birleştirerek öğretmeyi hedefleyen kursta eğitmenler liderliğinde çevrimiçi canlı video konferansı, proje ve yapıları da içeriyor.

Öğrencilere temel oyun geliştirmeye giriş niteliğinde derslerin yanında, temel animasyonlar ve temel oyunlar oluşturmak için ses ve görüntülerle deneyler de yaptırılacak kursta ilk ders 6 Temmuz’da başlayacak. Toplam 9 saatlik kurs teknolojileri teşvik etmek amacıyla bir grup teknoloji meraklısı ve eğitimcinin bir girişimi ile  kurulan BrightBrainz tarafından verilecek.

Ücretsiz kursa https://bit.ly/3xQUiaL adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz