16.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

10 kişiden 2’si eski hayatlarına asla dönemeyeceğini düşünüyor

20 Kasım 2021

Türkiye’de Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması’na göre son bir hafta içinde dışarıya çıkan her 10 kişiden 4’ü sadece zorunlu ihtiyaçlardan dolayı dışarı çıktığını söylerken 10 kişiden ikisi eski hayatlarına bir daha dönemeyeceğini düşünüyor.

Türkiye’de Ipsos tarafından çevrimiçi görüşmelerle 18 yaş üstü 800 kişinin katılımıyla yapılan ‘Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması’na göre her 10 kişiden altısı kalabalık ortamlarda bulunmayı çok riskli buluyor.

Sinema, kafe, restoran, misafir ağırlamak ya da misafirliğe gitmek gibi faaliyetleri çok riskli bulanların oranının yüzde 50’ye yakın olduğu araştırma sonuçlarına göre 10 kişiden 9’u son bir hafta içinde evden dışarı çıktığını belirtirken bunlardan dördü sadece zorunlu ihtiyaçları için çıktığını ifade etti.

Araştırmaya göre salgın öncesindeki sosyal hayatına tamamen ya da kısmen dönebilenlerin oranı yüzde 52 olurken 10 kişiden üçü salgın öncesindeki sosyal hayatına dönmek istemesine rağmen tedirgin. 10 kişiden ikisi ise eski hayatlarına bir daha dönemeyeceğini düşünüyor.

Diken

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz