16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

1.200’den fazla Bolt ve Wolt kuryelerinin sözleşmeleri risk altında

16.02.2021 / Malta

Malta’da 2020 yılında, koronavirüs salgını daha fazla insanı evde kalmaya ve alternatif yaşam tarzı çözümleri aramaya zorladığından, yiyecek teslimatı ve diğer kurye hizmetleri patladı.

Bolt ve Wolt gibi operatörlere kurye ve sürücü sözleşmelerini yeniden düzenlemeleri söylenecek.

Üçüncü ülke vatandaşları, işgücünün bel kemiğidir.  Devlet istihdam kurumu JobsPlus tarafından derlenen rakamlara göre, 1.200’den fazla AB vatandaşı olmayan ve yasadışı olarak gıda kuryesi ve taksi şoförü olarak çalışan var.

Malta’nın istihdam kuralları uyarınca, üçüncü ülke vatandaşlarının tam zamanlı bir sözleşme temelinde istihdam edilmesi gerekmektedir.  Ayrıca çalışan üçüncü ülke vatandaşlarının işverenleri tarafından hastalık izni ve maaş gibi temel koruma sağlanmasını sağlamak, asgari çalışma saatlerini sağlama yükümlülüğü de öncelik verilen konular arasında.

Bolt ve Wolt gibi şirketlerde çalışan birçok sürücü ve kurye serbest meslek sahibi olarak çalışıyor veya ajanslar aracılığıyla yarı zamanlı çalışmaktalar. Çalışanların “yasadışı iş sözleşmeleri” kapsamında istihdam edilmesi sebebiyle bu sözleşmelerin revize edilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz