17.9 C
Malta
Salı, Nisan 16, 2024
spot_img
spot_img

Bir fincan kahve, kırk yıllık hatır

Malta Haber’i 28 Mart 2020’de, yeni bin yılımızın pandemisi henüz çiçeği burnunda iken kurduk.

İnsanların yarın ne olacak diye çok merak ettiği, ilk uçakla ülkesine dönmeyi düşündüğü zorlu şartlar altında, küçük ada ülkesi Malta’da yaşayan Türkler hiçbir dil bariyerine maruz kalmadan olan bitenleri kendi dillerinde öğrensinler, diyerek, bir hobi projesi olarak başlattık.

“Merhba Malta Haber” (Hoşgeldin Malta Haber) mesajıyla bu mütevazi çalışmayı duyurduğumuzda tarih 28 Mart 2020’yi gösteriyordu.

(28 Mart 2020’de yayınladığımız yazıya ulaşmak için: https://www.maltahaber.com/merhba-malta-haber/)

Bugün haklı olarak gururlanarak söylüyoruz ki Malta’da Türkçe konuşan nüfusun önemli bir bölümünün takip ettiği, haber aldığı bir kaynak haline geldik.

Çalışmamız 2021 yılında sadece web sitemiz üzerinden 47 bin tekil kişiye ulaştı. 88 bin haber okundu. Bugüne dek Malta Haber olarak 2 bin 408 içeriğe imza attık.

Instagram’dan yapılan paylaşım sayısı ise 3 bin 889.

Malta’da yaşayan Türkçe nüfus iki yıldır günaydın selamını Malta Haber sayesinde Türkçe alıyor, hava durumunu Türkçe öğreniyor, pandemi ile birlikte günlük rutinimizin parçası olan vaka duyurularını Türkçe öğreniyor, döviz kurlarındaki gelişmeleri, havadisleri Türkçe takip ediyor.

Bu çalışma mütevazi ruhunu hâlâ koruyor olsa da hem okurlarının beklentisi, hem de etki alanı ile bir hobi projesi olmasının çok çok ötesine geçti, adada önemli bir boşluğu doldurduğunu söyleyebiliriz.

Bu çalışmaya devam edebilmek, daha fazla kişiye ulaşmak için kendi maddi manevi mütevazi imkânlarımızı seferber etmiş olsak da sizlerin de katkılarını hem çalışmanın sahiplenilmesi, hem de artık bir okur gazetesi olmak, kendi imkanlarıyla ayakta durabilecek rüşte sahip olmak bakımından önemsiyoruz.

Hayallerimiz büyük! Türkçe’nin ses bayrağını bu küçük adada dalgalandırmaya devam etmek istiyoruz. Bunu yaparken da bu çalışmadan doğrudan istifade eden siz okurlarımızın katkılarını bekliyoruz.

Üstelik öylece yüzlerce, binlerce TL/EUR da değil. Eğer sizler bu çalışmanın Türkçe konuşan topluluğumuza bir katkı sunduğuna inanıyor ve devamın diliyorsanız, Starbucks’daki, Costa Cafe’deki bir kahve ücretine mukabil küçük bir katkıyı her ay Malta Haber’in devamlılığı için projemize Patreon üzerinden bağışlayabilirsiniz.

Haberleri Türkçe okumanın bahtiyarlığına karşılık, bir teşekkür nişanesi olarak Malta Haber ekibine her ay bir bardak kahve ısmarlamak istemez misiniz?

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır, derler. Desteklerinizle bu mütevazi çalışmamız adada yaşayan Türkçe konuşan nüfusun gündeminde kalmaya devam edecek, belki de nice on yıllar topluluğumuzun Türkçe havadisler etrafında kenetlenmesine yardım edecek, genç kuşakların dil ve kültürlerinin gelişimlerine katkı sağlayacaktır.

Malta Haber çalışanlarına bir fincan/bardak kahve ısmarlamak isterseniz aşağıdaki Patreon linkini kullanabilirsiniz.

https//patreon.com/maltahaber

Şimdiden katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz