18.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Zebbug’da Kötü Şartlarda Tutulan 27 Köpek Kurtarıldı!

Hayvan Hakları yetkilileri, Zebbug’da uygunsuz koşullarda tutulduklarına dair yapılan bir ihbarı değerlendirerek 27 köpeği kurtardı.

Hayvan Hakları Müdürlüğü yetkilileri, Çarşamba sabahı saat 10 civarında Triq Għarram’daki bir residansa giderek ihbarda belirtilen iddiaları doğruladı.

Kurtarılan 27 köpek “saldırı köpeği” olarak bilinen türlerden oluşuyor. İçlerinde yeni doğum yapan iki dişi köpek ve yavruları da bulunuyor. Köpeklerin bir kısmı, içinde tutuldukları kötü koşullar nedeniyle veteriner tedavisine ihtiyaç duyuyor.

Hayvan Hakları Komiseri Alison Bezzina, Newsbook Malta’ya yaptığı açıklamada hem Hayvan Hakları Müdürlüğü’nün hem de hayvan hakları STÖ’lerinin köpekler ve diğer hayvanları barındırmak için yeterli alana sahip olmadıklarını söyledi.

Bezzina, sahipleri tarafından terk edilen köpeklerin büyük çoğunluğunun saldırı köpeği türlerinden olduğunu vurgulayarak bu ırkların yasaklanmasına bir kez daha çağrıda bulundu. Hayvan barınakları artık bu tür köpekleri kabul etmiyor. Son olarak bu tür köpekleri kabul eden Noah’s Ark isimli barınak da söz konusu köpeklerin sahiplenmenin neredeyse imkansız olduğunu ve diğer köpeklerle genelde anlaşamadıkları için özel bakıma ihtiyaç duyduklarını belirtmişti.

Bezzina haber merkezine, “Bu köpeklere karşı hiçbir şeyim yok, umarım iyi olurlar” dedi. “Ancak gerçek şu ki, birçok kişi onları yavruyken sahipleniyor, büyüdüklerinde ise korkuyor.”

Komiser, bu durumun köpeklerin refahı için zararlı olduğunu ve birçoğunun hayatlarının geri kalanında barınaklarda mahsur kaldığını söyledi. Bezzina, mevcut yasaların çok yetersiz olduğunu vurgulayarak köpek yetiştiriciliğinin daha sıkı düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bezzina, Zebbug vakasıyla ilgili olarak el konulan köpekleri barındırmak için büyük bir lojistik çaba gerektiğini ve benzer bir durumun tekrar yaşanması durumunda yeterli alan kalmayacağını belirtti.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz